Власний бізнес для учасників АТО - це цілком реально

Дембель

Як бійцям АТО, що повернулися з фронту, отримати гроші на власну справу, втілити мрії та знайти своє місце у мирному житті, розкаже програма Дембель на 2+2.

"Коли я приїхав після війни, не міг себе змусити працювати на когось. Коли ти живеш у полі з одними і тими ж людьми, тут, у цивілізації, тебе дуже багато речей починають дратувати. Була якась депресія", – розповідає Андрій Галаха, демобілізований боєць АТО.

Відкриття сімейного бізнесу стало для Андрія одночасно засобом отримання прибутку, а ще – реабілітації та адаптації до мирного життя.

"Я, наскільки могла, підтримувала, але було страшно, бо завжди легше на когось працювати, ніж починати щось своє", – ділиться Беатриса, дружина Андрія.

Наразі родина успішно займається продажем сонцезахисних систем: "Ми відчуваємо, що ми на правильному шляху, у нас все вийде. Як показує цей місяць, ми вже навіть у прибутку".

Розпочати власний бізнес Андрію та його дружині допомогла програма у Державному центрі зайнятості, яка надає грошову допомогу тим, хто хоче відкрити свою справу та має бізнес-план.

"Її може отримати будь-який безробітний, який звернувся до служби зайнятості, але для цього він повинен мати декілька речей: ідею або власну ініціативу та хист до цього, – повідомляє Сергій Кравченко, заступник Голови Державної служби зайнятості. – Якщо потрібно, ми АТОшника готові супроводжувати. Він сьогодні собі може створити майбутнє завдяки нашим невеличким стартапам, ми його готові навіть під це навчити".

Як після війни розпочати власний бізнес, де отримати необхідні навички та гроші, дивіться у соціальному проекті Дембель на каналі 2+2. Нові випуски щонеділі о 15:00.

Новости

Все новости
28122016
Дембель
У постійній рубриці програми Дембель на 2+2 військовий психолог Андрій Козінчук радить бійцям АТО, як зберегти шлюб після повернення з фронту.
27122016
Дембель
Чому сім'ї загиблих захисників України живуть на межі бідності без жодної допомоги та змушені оббивати пороги чиновників, які заплющують очі на їхні проблеми – у програмі Дембель на 2+2.
26122016
Дембель
Про генія-зв'язківця та радіоведучого, який щодня у ефірі піднімає бойовий дух та настрій бійців, розкаже Дембель на каналі 2+2.
26122016
Дембель
Програма Дембель на 2+2 вже багато розповідала про подяку, яку отримують герої, повертаючись з передової, від держави та чиновників: жодної допомоги, жодного співчуття та уваги до проблем. Але, на щастя, бійців щоразу рятує допомога небайдужих. 
22122016
Дембель
Реабілітацію після травм або просто оздоровлення захисники тепер можуть проходити й у фітнес-клубах. Про нову безкоштовну спортивну програму для бійців АТО довідався Дембель на 2+2.
21122016
Дембель
У постійній рубриці програми Дембель на 2+2 військовий психолог Андрій Козінчук порушує тему залежності фізичного та психологічного здоров'я бійців АТО.
20122016
Дембель
Активний відпочинок серед спокою та чистоти природи – найкращий лікар для бійців АТО, які пережили жахи та втрати війни. У програмі Дембель на 2+2 – як герої проходять реабілітацію у прикарпатському таборі "З любов'ю в серці".
20122016
Дембель
У новому випуску програми Дембель на 2+2 - як наших захисників ставлять на ноги у реабілітаційному центрі у Австрії.
Смотреть больше