Які клуби української Першої ліги мають шанс на підвищення в класі?

Поширити в соціальних мережах:

Чому атестацію українських футбольних клубів називають “вибірковою”, з’ясовував Профутбол на 2+2.

"Десну в  УПЛ" – торік із цим гаслом чернігівські вболівальники прийшли під будинок футболу, однак ворота лишились зачиненими. "Десна", маючи проблеми з документами, залишилася у Першій лізі ще на рік. У штаті ФК "Десна" було всього сім працівників, що в принципі неможливо, тому ФФУ виявила принциповість по відношенню до чернігівського клубу.

Згідно з положенням про атестацію футбольних клубів України, існує п’ять критеріїв допуску до змагань: спортивні, інфраструктурні, фінансові, правові, а також адміністративний та кадровий. Крім того, усі ці критерії мають градацію, тобто важливість. У разі невиконання обов’язкових критеріїв, клуб не може отримати атестат. Такими критеріями є, наприклад, мінімальна місткість заявленого стадіону, відсутність заборгованостей, наявність молодіжних команд.

Цього року у Чернігові зробили висновки та заздалегідь почали підготовку до атестації.

"Завдання стоїть, не вийдемо у цьому сезоні, будемо у наступному намагатися, – переконаний Ігор Ушарук, виконавчий директор "Десни". – Це завдання ставиться кожен рік".

"Десна" – єдиний клуб з топ-чотирьох Першої ліги, який має стадіон на необхідну для атестації кількість місць. Натомість, рівненський "Верес" таки прорвався в Прем’єр-лігу, попри те, що команда не має власного стадіону.  

Цього року, крім "Десни", на підвищення у класі претендують "Інгулець" і "Полтава".  У лідера, "Полтави", такої розкоші, як стадіон, теж немає. У "Інгульця", окрім стадіону, немає навіть молодіжок.

Київський "Арсенал" теж прагне вийти цьогоріч в УПЛ. Щоправда, Інтернетом ширяться чутки про наявність у клубу заборгованостей перед працівниками. Якщо це дійсно так, ФФУ може не видати атестат за порушення фінансових критеріїв.

То хто з команд має шанси вийти в УПЛ та чому ФФУ виявляє принциповість не до всіх команд – розбирався Профутбол на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше