“Я лише починаю футбольну кар’єру”: падіння і злети динамівця Микити Бурди

Поширити в соціальних мережах:

Микита Бурда – молодий захисник київського Динамо. Саме він за 2018 рік провів найбільше матчів в основі команди на позиції центрального захисника, хоча буквально рік тому він навряд міг уявити собі таку ситуацію.

На думку Микити, його футбольна кар’єра лише починається, оскільки після серйозної травми він на 8 місяців випав з життя команди.

Перший матч за основу Динамо Бурда зіграв 2014 року проти Зірки у Кубку України. У Чемпіонаті дебют припав одразу на українське класичне того ж року та ще й на позиції лівого захисника. Лівий оборонець – проблемне місце у складі Динамо тих часів. На старті сезону 14/15 там встигли пограти Бурда, Макаренко, Віда, Тремулінас і навіть Велоду. Для центрального оборонця Бурди амплуа лівого захисника теж було незвичним.

Я тоже могу там сыграть левого полузащитника и нападающего. Просто другой вопрос – как это я сделаю. Чуть другие задачи у меня были, когда я играл крайнего защитника. У меня была главная задача, чтобы в защите был порядок.

Микита Бурда, захисник Динамо

Позиція у обороні вимагає контактної гри. Бурда цього ніколи не уникав, тому іноді міг зіткнутися не лише із суперником, а й з партнером. Це сталося із Кравцем, у підсумку – розбиті голови в обох. Напередодні гри із Манчестер Сіті у плей-оф Ліги Чемпіонів у лютому 2016 року Бурду спіткало серйозніше пошкодження. 8 місяців без футболу, через травму коліна, були непростими. 

Ты хочешь играть в футбол, ты про это с детства мечтаешь выйти на большой матч. Хочется помочь своей команде. Ты стоишь и понимаешь, что ничего не можешь сделать.

Микита Бурда, захисник Динамо

Свій дебют за збірну Бурда теж пропустив вимушено. Іноді складається враження, що йому просто не щастить.

Прямо перед игрой, в эту ночь, аппендицит схватил, увезли меня.

Микита Бурда, захисник Динамо

Навіть коли Бурда був абсолютно здоровий і готовий до гри, на його позиції виступали Віда та Хачеріді. Витіснити зі складу яких було не просто, адже тренери довіряли їм майже безмежно. Після переходу Віди у Бешікташ та сварки Хачеріді із Хацкевичем, Бурда нарешті отримав свій шанс і використав його. Окрім оборонних функцій, Микита став справжньою загрозою суперникам під час стандартів.

Бурда у Динамо уже протягом п’яти сезонів. За цей період не встиг зіграти і 50 матчів. З іншого боку, став чемпіоном України та володарем кубка у сезоні 14/15.

Я себя в другой команде не хочу даже видеть. Я здесь хочу быть. Хочу в Динамо играть.

Микита Бурда, захисник Динамо

Цьогоріч Бурда продовжив контракт із Динамо на чотири роки. Постійно грає за основу киян і дебютував за національну збірну. У 23 роки його футбольне життя лише починається.

Найважливіші спортивні події тижня, головні зірки міжнародного та вітчизняного футболу, а також ексклюзивні новини з-за лаштунків найцікавіших матчів – у програмі "Профутбол" на каналі 2+2.

Глядачі "Профутбол" можуть висловити свої коментарі або задати запитання експертам як у прямому ефірі, так і під час підготовки випуску. Електронна адреса редакції "Профутбол": profootball@1plus1.tv 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше