Вперше вдалося спіймати організатора договірних матчів в Україні

Поширити в соціальних мережах:

Львівські Карпати разом з Нацполіцією затримали людей, які готові платити гроші за корупцію в українському футболі.

Головна футбольна подія весни – в Україні вперше впіймали за руку організатора матчу з фіксованим результатом. Завдяки спільній спецоперації ФК "Карпати" та правоохоронців було затримано людину, яка намагалася підкупити футболістів юнацької команди “Карпат” та мотивувала до гри на тоталізатор. 

Все почалось з того, що перед матчем U-19 "Динамо" – "Карпати" гравцям львівської команди почали приходити повідомлення з пропозицією програти матч, але отримати винагороду. Зловмисник пропонував 10 000 доларів за здачу матчу.

Спочатку шахраї наполягали зробити все тихо, проте, не отримавши згоди від футболістів, погрожували вплинути на суддів. І дійсно, поєдинок закінчився з рахунком 3:1 – кияни перемогли у два м’ячі, як прогнозували шахраї, а до завершення матчу у "Карпат" було два вилучення та жовті картки.

"Під час матчу "Динамо" – "Карпати" U-19 ми зафіксували дуже дивні ставки. "Динамо" Києв мало виграти з різницею у два або більше м’ячів. Ми негайно попередили клуб "Карпати". Вони були налаштовані на співпрацю", – розповів Франческо Баранка, голова комітету етики та чесної гри.

Невідомі зловмисники мали фінансову пропозицію і на наступний матч із "Шахтарем". Клуб повідомив про це правоохоронців. Шахраї погодились зустрітися з футболістами, і саме під час передачі грошей зловмисника було затримано

"Я мушу визнати, що на цю мить ми програємо організаторам договірних матчів. У нас немає достатньо зброї, щоб на рівних протистояти їм. Справа "Карпат" – хороший крок, та цього недостатньо", – переконаний голова комітету етики та чесної гри.

Коли закінчиться війна з “відьмами” українського футболу? Хто вбиває український футбол та чому голова комітету етики та чесної гри просить вибачення? Деталі скандалу дивіться у розслідуванні від Романа Бебеха у програмі Профутбол на 2+2!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Читати більше