Що варто знати про “договірняки” Олімпіка та хто за ними стоїть

Поширити в соціальних мережах:

Цього тижня український футбол зробив крок до справедливості. Профутбол пропонує пригадати ганебну історію “договірняків” молодіжних складів Олімпіка останніх років.

Матч Гірник Спорт – Іллічівець було визнано договірним. А шістьох футболістів Олімпіка пожиттєво дискваліфікували за організацію матчів із фіксованим результатом.

Скільки потрібно мати совісті, щоб скатати 23 договірні матчі? – запитання адресоване Олімпіку, звичайно, залишиться без відповіді. 23 матчі – один сценарій: Олімпік довго тримається, захищається і розступається тоді, коли ставки на пропущені м’ячі стають вигідними і прибутковими.

Наболіле: Як зупинити договірні матчі?

Хронологія матчів пливе від 2014 до 2017. Змінювалися гравці, тренери, стадіони, залишався лиш фірмовий почерк. Як найбільш показові були виділені два епізоди: U-21 проти Динамо та U-19 проти Ворскли у травні 2017. Хлопці в синьому просто стояли. Висновок спортивного правосуддя – це було маніпулювання результатами.

Враховуючи системність у ФК Олімпік, у цій справі пройшло 23 підозрілі матчі, плюс ми мали три роки тому вже рішення конкретні, які не були оскаржені, по U-21 командам Олімпіка, то, звичайно, ми не могли не взяти це до уваги і не застосувати найжорстокіші санкції.

Ігор Грищенко, секретар КДК

У березневому рішенні КДК прописав: усунути обидві молодіжки Олімпіка до кінця сезону 18/19 та оштрафувати клуб на 500 000 гривень. Але жодних персональних покарань. Олімпік подав апеляцію і отримав контрскаргу. У результаті апеляційний комітет не просто підтвердив рішення КДК і подовжив дискваліфікацію до кінця сезону 19/20, а й посилив покарання. Забанити пожиттєво шістьох гравців Олімпіка.

Мені дуже шкода їхніх кар’єр, правда. Але якщо ми не зупинимо цю спіраль, ми не зможемо очистити футбол.

Франческо Баранка, голова комітету етики і чесної гри

Залишається нагадати, що і основна команда Олімпіка провела не один матч зі схожими симптомами у сезоні 14/15. Але ті подвиги навіть не розглядалися.

Найважливіші спортивні події тижня, головні зірки міжнародного та вітчизняного футболу, а також ексклюзивні новини з-за лаштунків найцікавіших матчів – у програмі "Профутбол" на каналі 2+2.

Глядачі "Профутбол" можуть висловити свої коментарі або задати запитання експертам як у прямому ефірі, так і під час підготовки випуску. Електронна адреса редакції "Профутбол": profootball@1plus1.tv

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
Читати більше