Паулу Фонсека: "Моя філософія – вигравати"

Поширити в соціальних мережах:

Відверте інтерв'ю з головним тренером Шахтаря Паулу Фонсекою про підсумки першого півріччя роботи в Україні, португальські прислів'я та успіхи "гірників" цього сезону – у Профутбол на 2+2.

Наприкінці травня цього року португалець Паулу Фонсека очолив Шахтар. Незважаючи на те, що  його кар'єра в Україні розпочалась не зовсім вдало та отримала чимало критики, наразі Шахтар має суттєві переваги як у Лізі Європи, так і в українському чемпіонаті.

"Моя філософія – вигравати. А для того, щоб вигравати, треба побудувати команду, яка мислить абсолютно синхронно. Ми маємо домінувати і проводити більшу частину часу на половині суперника, і, звичайно, убезпечити оборону. Це наші основні принципи, – ділиться секретами успіху керманич "гірників". – Я великий шанувальник і добре розумію футбол Гвардіоли, і намагаюсь щось схоже створити у своїй команді. Спочатку я вирішив, що Шахтарю краще грати за новою схемою. З часом досвід мені показав, що краще повернутися до тієї тактики, яка була раніше, але при тому повністю змінити стиль гри. Хто розуміється на футболі, хто стежить за Шахтарем, побачить: зараз ми граємо не так, як грали у минулому. Але я вважаю, що моя ідея найкраща для команди у цю мить".

Результати, які показує Шахтар, доводять, що тактика, обрана головним тренером, виявилась дієвою. Ще одним з доказів є матч 18 туру Чемпіонату України 2016/17 проти Динамо, у якому донеччани здобули перемогу.  

Паулу Фонсека запевняє, що не прихильник суворих методів у тренуванні команди: "Звичайно, я демократ. Не визнаю жодного типу диктатури, люблю демонструвати хороший настрій, посміхатися, бути відкритим. Люблю, щоб на полі хлопці почувалися добре, бо коли вони в гарному настрої, більше можуть віддати. Але я великий фанат дисципліни. Коли ми працюємо, ми маємо бути на сто відсотків сконцентрованими, після цього можливо усе – і жарти, і усмішки".

Які плани має Паулу Фонсека, як ставиться до оренди футболістів та які зміни чекають на команду під час трансферного вікна – розкаже Профутбол на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Читати більше