Даріо Срна розкрив подробиці допінгового скандалу

Поширити в соціальних мережах:

У ексклюзивному інтерв’ю для Профутболу на 2+2 капітан донецького "Шахтаря" розповів, як складається його життя після дискваліфікації.

У березні минулого року допінг-проба у Даріо Срни дала позитивний результат. Про це стало відомо у вересні, і саме тоді футболіст сказав, що припиняє виступи за "Шахтар". Його було дискваліфіковано на 17 місяців.

Даріо Срна протягом семи місяців не спілкувався з пресою – доки тривав розгляд питання. Тепер у справі з допінгом нарешті поставлено крапку, тож капітан донецького "Шахтаря" розповів подробиці допінгового скандалу, про те, як складається його життя зараз та про подальші спортивні плани.

"Для мене це був сильний удар, тому що я все життя був професіоналом, жив по правилам, а тут сталась така ситуація. Звичайно, це найважчий у житті момент, але я вийшов з цього ще сильнішим, не опускав руки. Але перші тижні було дуже важко. Я не лікар і не фармацевт, я не міг знати, що люди, яким я довіряв помилилися випадково. Хоча вони визнали свою помилку, – ділиться Даріо Срна. – Я жив у страху та без сну шість місяців. Але для мене важливо бути чесним перед своїми та бути чесним перед всіма. Найважче рішення було, коли я сказав, що не буду більше грати. Я не міг виступати, у мене не було сил, мотивації. Я почувався погано, що я залишаю команду, але їм на той момент було краще без мене, ніж зі мною. Історію не можна змінити, тому я живу сьогодні, живу завтра. Після ситуації, яка сталась зі мною, я багато чого побачив: хто мій друг, хто не мій друг, я побачив хто вірив у мене, а хто – ні. Це великий урок. Добре, що це сталось, і добре, що це сталось саме зараз".

Проте зв'язок із "Шахтарем" футболіст не втрачав:

"Але я разом з ними, це моя команда. Я переживав кожен гол, кожен удар. Дуже важливо, що ми розуміємо один одного. Вони підтримували мене з першого дня".

Даріо Срні пропонували навіть лідируючі позиції місце у складі "Барселони", але футболіст пояснює, чому залишився із "Шахтарем":

"Я не хотів переходити у "Барселону", моє серце та душа разом із "Шахтарем". Мені було дуже приємно, я подякував та продовжував грати за "Шахтар".

Наразі на команду "гірників" чекає велика перебудова. До того ж, ширяться чутки, що бразильців у "Шахтарі" не влаштовує рівень українського чемпіонату і вони планують залишити команду.

"Це не вперше. Скільки ми футболістів продали, скільки пішло. Я знаю нашого президента, він завжди на крок попереду, тому у нас з’явились молоді футболісти, – каже Даріо Срна. – У них свої контракти, і вони повинні виконувати контракт, який підписали. У них є всі умови для цього. Коли він закінчиться, вони можуть приймати свої рішення. Зараз вони всі задоволені, "Шахтар" може стати чемпіоном, тому сподіваємось, що у нас все попереду. "Шахтар" може без будь-якого футболіста, а що стосується тренера – це рішення приймає президент".

Про Донбас, про свій стан, про український чемпіонат та український футбол – подробиці у інтерв’ю для Профутболу на 2+2!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
Читати більше