Чому Євген Коноплянка не грає за Шальке?

Поширити в соціальних мережах:

У Профутбол на 2+2 ексклюзивне та відверте інтерв'ю з українським захисником німецького Шальке Євгеном Коноплянкою про життя у Німеччині, складності адаптації та кар'єру у новій команді.

Програма Профутбол на каналі 2+2 завітала у гості до українського футболіста, щоб дізнатись, як Євген Коноплянка живе та грає у Німеччині, та передати вітання й підбадьорення від українських колег.

Наприкінці літа 2016 року німецький клуб Шальке 04 орендував Євгена Коноплянку у Севільї. Незадовго до цього команда втратила одного із своїх талантів – Лероя Сане, якого й мав замінити український вінгер. Але з тринадцяти офіційних матчів Євген вийшов на поле лише у шести,  у п'яти ж матчах його прізвище взагалі опинилось поза заявкою.

"У цьому питанні я сам не можу знайти відповідь. Мені кажуть: давай, працюй. Я це роблю навіть  втричі наполегливіше, ніж з будь-ким. З Рамосом особливо, я пам'ятаю цей період, коли я не грав кілька матчів. Я зрозумів, що тепер потрібно доводити, а не на одній нозі тренуватися. Все справедливо: якщо хтось у кращій формі, він грає. Тут я поки що не розумію, над чим працювати, щоб грати", – ділиться Євген.

Жодних чітких пояснень не дає й керівництво клубу. Щоправда, у березневому матчі Шальке – Аугсбург Євгена Коноплянку все ж таки випустили на поле – за шість хвилин до кінця гри.

"Ми проводимо десять матчів за тридцять днів. Коли такий графік, ми змушені проводити ротацію, тасувати склад. Що до Коноплянки, звісно, він отримає свій шанс. Справді, часто важко прийняти рішення, хто вийде, – прокоментував ситуацію Маркус Вайнцирль, головний тренер Шальке. – Сьогодні ми залишили Коноплянку поза заявкою. Можу сказати лише одне: наступний матч – наступний шанс".

Доки український футболіст чекає на такий шанс, вболівальники розпочали флешмоб #Konomustplay ("Коно має грати" – Прим. ред.) – банери під час матчів та пости у соцмережі із цим закликом мають привернути увагу тренера Шальке до проблеми.

Подробиці про те, як Євген звикає до німецьких звичаїв, про сувору дисципліну у команді, штрафи на зайву вагу та німецькі дороги дивіться у ВІДЕО.

Нові випуски Профутболу щонеділі о 21:30!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Читати більше