Чи зможе Фонсека виправити проблеми у захисті Шахтаря

Поширити в соціальних мережах:

Експерти та журналісти програми ПроФутбол обговорили проблемні зони донецького Шахтаря у захисті та чи зможе Паулу Фонсека їх виправити?

Минулого сезону Паулу Фонсека виграв усі українські трофеї та вийшов у плей-оф Ліги Чемпіонів. Ці досягнення відбулися всупереч перманентним проблемам у захисті гірників. Нестабільність захисної ланки постійно дошкуляла донеччанам та загрожувала збити переможний темп.

Серед команд верхньої шістки саме футболісти "Шахтаря" отримали найбільше попереджень, а ще були пошкодження Кривцова, Ордеця та Ракицького.

Я не хочу нічого приховувати та щиро кажу, що не задоволений нашими діями в обороні у чемпіонаті. Чудово розумію, що є недоліки та вважаю, що будь-яка команда повинна передусім мати надійний захист.

Паулу Фонсека, головний тренер "Шахтаря"

Упродовж сезону 2017/2018 Фонсека не з власної ініціативи змушений був випробувати аж сім різних пар центральних захисників. Найчастіше разом у основі виходили Ракицький та Ордець. Також популярною була пара Кривцов-Ракицький. Одного разу у центрі оборони з’явилася геть незвична зв’язка Матвієнко-Ордець.

Через таку непостійність, зрештою страждала надійність. Торік наприкінці жовтня та у листопаді Шахтар ледь переміг у кубку Зорю, пропустивши тричі. Зіграв у нічию зі Сталлю і поступився Олександрії та Наполі. А ще мав серію із семи поспіль пропущеними м’ячами. 

Мы сильно много позволяем сопернику в нашей штрафной. При первой же возможности сразу пропускаем. Сами виноваты, потому что видно, что кто-то бегал, а кто-то не бегал.

Андрій П’ятов, воротар Шахтаря

Розлагодженість захисту гірників призвела до підвищення показника пропущених м’ячів. У першому сезоні під керівництвом Фонсеки Шахтар мав більше матчів, проте пропускав менше. Якщо порівнювати два минулі сезони, то Шахтар став частіше програвати, а ще зросла кількість ударів у площину їхніх воріт. Без сумніву, частково – це відбулося саме через постійні зміни у захисній ланці.

Після літньої перерви та до класичного українського у чемпіонаті Шахтар зіграв уже три матчі. У всіх трьох випадках у старті донеччан з’являлися різні пари захисників: Кривцов-Ракицький, Хочолава-Ракицький та Хочолава-Матвієнко. 

Найважливіші спортивні події тижня, головні зірки міжнародного та вітчизняного футболу, а також ексклюзивні новини з-за лаштунків найцікавіших матчів – у програмі "Профутбол" на каналі 2+2.

Глядачі "Профутбол" можуть висловити свої коментарі або задати запитання експертам як у прямому ефірі, так і під час підготовки випуску. Електронна адреса редакції "Профутбол": profootball@1plus1.tv 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше