Андрій Шевченко ввів 20 дебютантів до складу збірної України

Поширити в соціальних мережах:

Тренерство Шевченка в збірній стало періодом, коли молодь отримала шанс показати себе. Усього за 2 роки Шевченко ввів у склад збірної 20 молодих футболістів.

Збірна України завершила 2018-й футбольний рік. Андрія Шевченка можна було б назвати найсміливішим тренером у плані ротації складу. За час його роботи (з осені 2016 року) до табору команди приїздило понад 20 дебютантів. За словами самого Шевченка в обоймі збірної має бути не 23 гравці, а як мінімум 30-35. Про це пише footballhub.

Якщо говорити про суху статистику, то найвдалішим для Андрія Шевченка на чолі першої команди було завершення 2016 року. Цей період припав на початок відбірного етапу до Чемпіонату світу 2018 року. Тоді синьо-жовті на старті зіграли дві нічиї і здобули стільки ж перемог.

Проблеми дали про себе знати вже навесні. Третє місце в групі розцінювалось як провал, і позитивних аргументів на користь Шевченка було менше, ніж негативних. Все ж лояльна до головного тренера Федерація футболу надала кредит довіри коучу і продовжила із ним контракт.

Повноцінне втілення тренерських ідей Шевченка ми побачили саме цього року. Україна на фоні загалом рівносильних собі суперників – Чехії і Словаччини – мала дуже переконливий, а місцями навіть домінантний вигляд.

Але ключовим індикатором стане відбір до Чемпіонату Європи, де, ймовірно, доведеться грати і проти сильніших, і проти слабших суперників. Там і побачимо істинну силу збірної України.

Мета - підвищення в класі: з якими результатами лідери Першої ліги йдуть на зимову перерву 

Найважливіші спортивні події тижня, головні зірки міжнародного та вітчизняного футболу, а також ексклюзивні новини з-за лаштунків найцікавіших матчів – у програмі "Профутбол" на каналі 2+2.

Глядачі "Профутбол" можуть висловити свої коментарі або задати запитання експертам як у прямому ефірі, так і під час підготовки випуску. Електронна адреса редакції "Профутбол": profootball@1plus1.tv

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше