Травмований боєць АТО потребує допомоги небайдужих

Допомога
Поширити в соціальних мережах:

Картка ПриватБанку: 5168 7456 0013 4628Дзюндзя Ігор Сергійович

Ігор Дзюндзя, ветеран АТО, командир гармати під час напружених бойових дій отримав травму стегна, якій тоді не надав особливого значення. Коли чоловік повернувся додому, почались ускладнення, лікарі довгий час не могли поставити діагноз. І ось сьогодні Ігор вже не може самостійно ходити.

"Почав кульгати, і воно гірше та гірше. За три тижні я вже був на милицях. Я просто не можу стати на ногу. І болі такі, що я зараз 24 години на обезболюючих. Неможливо передати, як проходять ночі", – відверто ділиться Ігор.

Зараз боєць проходить лікування у столичному військовому шпиталі. Медики кажуть, що чоловіка потрібно готувати до операції, аби врятувати йому ногу.

"На даний час він проходить обстеження. Ми вважаємо, що в нього асептичний некроз голівки стегнової кістки, який потребує оперативного втручання. Треба робити заміну, тому потрібен протез", – пояснює Ігор Савка, головний травматолог Міністерства оборони України.

Такий протез коштує близько 100 тисяч гривень. Ігор сирота. Сьогодні йому чим можуть допомагають волонтери та матері, які втратили свої синів на війні. Але сума і для них непідйомна.

"Ми самі перші кинулися на допомогу, але що ми можемо? Ми можемо пожаліти дитину, матеріально ми не можемо таку суму зібрати на операцію. Я думаю, є люди, яким не шкода буде кілька сотень перевести на рахунок Ігоря, тому що треба допомогти, щоб людина не загубила віру, віру у людей, – із розпачом каже Наталя Богачова, мати загиблого бійця. – Пам'ятайте, люди, що ви зобов'язані сьогодні тим хлопцям, які на фронті, які сьогодні воюють. Вони не дивляться чи світить сонце, чи йде дощ, вони нас оберігають".

Днями у Мінохорони здоров'я повідомили, що можуть поставити Ігоря у чергу на отримання безкоштовного протезу від держави. Але черга, як виявилося згодом, довжелезна, та й вітчизняний протез значно гірший за іноземні. Коштів на самостійне протезування у чоловіка немає.

Тільки усі разом допоможемо стати армійцю повноцінно на ноги.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше