У Києві презентували Кубки Ліги чемпіонів та логотипи фіналів турніру (ФОТО)

У Києві презентували Кубки Ліги чемпіонів та логотипи фіналів турніру (ФОТО)
Поширити в соціальних мережах:

У НСК "Олімпійський" відбулася урочиста презентація логотипів фіналів Ліги чемпіонів УЄФА та кубків, за які найкращі команди Європи змагатимуться в травні в Україні.

На головну арену країни завітало чимало прихильників Гри мільйонів –  гравці чоловічих та жіночих збірних, тренери національних команд, ветерани футболу, діти-учасники "Фестивалю чемпіонів", діти військовослужбовців.


Президент Федерації футболу України Андрій Павелко запевнив усіх присутніх, що країна зробить усе можливе, аби майбутні фінальні матчі Ліги чемпіонів УЄФА та жіночої Ліги чемпіонів УЄФА стали найкращими в історії розіграшів змагань.

"Сьогодні важливий день! Це свято, на яке усі ми чекали тривалий час. У травні наступного року Україна прийматиме два фінали Ліги чемпіонів. Це нові емоції і подія, яка має надати серйозний поштовх для розвитку футболу в країні. Ця подія має стати зворотнім відліком для відкриття нових спортивних арен і створення футбольної інфраструктури, для появи нового покоління талановитих футболістів та футболісток, які, сподіваємося, ще більше зацікавляться грою мільйонів та згодом підсилять наші збірні. У нас для цього все є"

© Андрій Павелко

Також Андрій Павелко розповів, що за ініціативою Президента України Петра Порошенка навесні країною буде організовано спеціальний тур по Україні і всі охочі зможуть побачити кубки Ліги чемпіонів УЄФА.


У свою чергу міський голова Києва Віталій Кличко розповів про готовність столиці до події.

"Півроку залишилось до фінальних матчів одних з найпрестижніших футбольних змагань Європи. Це буде унікальна туристична подія не тільки для міста Києва, а й для всієї України. Моя місія – залучати до Києва якомога більше подій загальноєвропейського масштабу. В нас є досвід проведення Євробачення, який ми, безсумнівно, використаємо для підготовки до фіналів Ліги чемпіонів. 20 тисяч гостей відвідало Євробачення в українській столиці, а наступного травня ми очікуємо вп’ятеро більше відвідувачів з усього світу".

© Віталій Кличко


Футболістка національної збірної команди України Ія Андрущак подякувала футбольній спільноті за почесну місію бути амбасадором фіналу жіночої Ліги чемпіонів УЄФА-2018.

"Це велика честь представляти фінал ЛЧ УЄФА серед жіночих команд. Сподіваюсь, ця подія дасть поштовх і приверне увагу до розвитку жіночого футболу в Україні. Майбутній фінал – грандіозне свято, адже усі люди, які прийдуть на стадіон, отримають насолоду від видовища. Впевнена, що за емоціями та пристрастями цей матч не поступиться чоловічому фіналі. Я запрошую всіх, хто любить футбол, і, можливо, не знайомий з жіночим футболом, прийти на фінал і підтримати команди, які приїдуть до нас!"

© Ія Андрущак

Амбасадор фіналу Ліги чемпіонів УЄФА-2018 та володар почесного трофею за перемогу у фіналі 2003 року у складі італійського «Мілана» Андрій Шевченко не втримався і поцілував Кубок.


"Проходячи повз цей Кубок, не можу не зробити вже звичний для мене жест – поцілувати його. Радий за українських уболівальників, що вони матимуть змогу побачити фінал найпрестижнішого футбольного турніру, виграти який мріє будь-яка дитина. Хочу закликати вболівальників прийти і подивитися на найкращі команди Європи. Крім того, те, що ми приймаємо такий фінал – це шанс для України ще раз показати нашу гостинність. Я хочу, щоб цей фінал запам’ятався для усіх, і вболівальники залишать Україну задоволеними!"

© Андрій Шевченко





Більше новин читайте на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС

Про зруйновану Каховську ГЕС, яка утримувала одне з найбільших водосховищ Європи…

Загадкове зникнення екіпажу судна «Марія Целеста» понад століття тому: нова теорія розвитку подій
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна

Але, на відміну від 30-х-40-х років 20 століття, кремлю не вдалося приховати свої злочини…

Кремлівський міф про «замерзаючу Європу» розбився вщент: Україна досягла енергетичної незалежності
Кремлівський міф про «замерзаючу Європу» розбився вщент: Україна досягла енергетичної незалежності

Вперше ми здійснили опалювальний сезон за рахунок власних ресурсів…

Читати більше