ТОП-10 речей, яким не місце у ванній кімнаті

ТОП-10 речей, яким не місце у ванній кімнаті
Поширити в соціальних мережах:

Речі, які роками лежать на полицях у ванній кімнаті, стають небезпечними для людини!

Коли поспішаєш, а особливо зранку, хочеш аби все було під рукою. Але за зручність доводиться платити якістю і навіть здоров’ям! То ж давайте раз і назавжди з’ясуємо, яким речам насправді не місце у ванній!

Зубна щітка


Здивовані? Здавалося б – усе логічно. Тут умивальник, де чистите зуби й вмиваєте обличчя. Але якщо ванна сумісна з санвузлом – будьте обережні. При зливі води в унітазі вгору підіймаються бактерії. І спокійно собі осідають на зубну щітку. Є варіант захиститися – вдягати на зубну щітку захисний ковпачок.

Рушники


Після душу чи прийому ванної вологу з нашого тіла вбираэ м’якенький рушник. Попереджаємо: щоб просушити, замало розвісити його на гачку в ванній кімнаті. Річ у тім, що вологе тепле повітря – це рай для розмноження бактерій. Таким місцем після прийому ванни стає ваш рушник! І вже при наступному витиранні всі бактерії потраплять на ваше тіло! Ідеальний варіант, розвісити рушник в кімнаті чи на балконі, де він швидше просохне!

Ліки


Багато хто тримає аптечку у ванній кімнаті. Народ, агов! Ви читали коли небудь інструкцію до медикаментів? Там написано, що препарати треба тримати в сухому темному місці. Якщо з темнотою ще якось змиритися можна, то про сухість у ванній немає й мови. Ліки псуються!

Косметика


Жінки-практики тримають усе під рукою. Логічний план: душ, бойовий make-up на обличчя і вперед – підкорювати світ за порогом ванної кімнати! Та чи здогадуються жіночки, що на їх обличчя разом з пудрою, тональним кремом чи тінями могли потрапити шкідливі мікроорганізми? Причина – підвищений рівень вологості. Косметика псується. Тому краще тримати її в кімнаті чи на полиці в коридорі.


Прикраси


Є люди, які практично не знімають прикраси з тіла. Але є й такі, хто робить це перед кожним прийомом душу чи ванної. Вони кладуть речі на полицю й… залишають там, в кращому випадку, до ранку. Якщо це біжутерія – їй кришка. Вона втрачає свій блиск, вигляд і тускніє. Якщо ж  це срібло – то ще є шанс врятувати його завдяки чистці. Але ідеальне рішення – тримати прикраси в спеціальній шкатулці чи мішечку подалі від вологи.

Парфуми


Здавалося б: ну що може зашкодити їм? Вони ж в скляному флаконі, який гарно захищає! А ні – у ванній кімнаті температура вища, ніж в інших приміщеннях квартири. Завдяки цьому відбувається процес окислення і аромат змінюється. Правильніше сказати – псується.
 

Станки для бриття, ножиці


Вже здогадалися? Причина така ж як і з парфумами – окислення. Ці предмети металеві. Підвищена волога окислює леза, вони стають тупішими і вже скоро станок можна викидати на смітник. Якщо все ж таки ванна – єдине місце, де ви хочете берегти цей аксесуар, після використяння насухо протирайте його рушником.


Техніка


Багато людей люблять влаштовувати релакс-вечори: лежать собі в ванній з піною й дивляться фільм з ноутбука. Друзі, будьте готові, що ваш пристрій почне глючити. Бо пар та підвищена вологість сприяють тому, що техніка швидше виходить з експлуатації.

Кісточки для макіяжу


Їх треба забирати з ванної кімнати разом з косметикою. Все просто – кожного разу, коли жінка використовує кісточку, на ворсинах лишається косметика, шкірні виділення. Поспішаючи, господиня лишає їх у ванній. За рахунок підвищеної вологості й бруду, який лишився на кісточці, туди легко потрапляють бактерії. Ідеально тримати кісточки в сухому місці і…мити їх.


Постільна білизна


Багато хто мріє розвантажити шафу в кімнаті для одягу, тому у ванній з’являється пенал для рушників та постільної білизни. Але тут їм зовсім не місце. Вологість швидко потрапляє між волокна тканин. Вони не просто псуються й заселяються невидимими людському оку бактеріями, але й починають дуже неприємно пахнути!

 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше