"Ідея серіалу – проста і геніальна. Це боротьба ангелів з грішними ангелами", – Артем Позняк про серіал "Ментівські війни. Харків"

Поширити в соціальних мережах:

Глядачі 2+2 вже другий тиждень дивляться серіал "Ментівські війни. Харків" із Артемом Позняком, Богданом Юсипчуком та Сергієм Лістуновим у головних ролях. Артем Позняк розповів про те, як він відчуває стрічку.

Актор Артем Позняк добре відомий глядачам 2+2 за роллю у серіалі "Стоматолог". Ми поспілкувалися із актором та дізналися, чи імпонує йому нова роль, чи легко йому на знімальному майданчику та чому глядачам варто переглянути серіал "Ментівські війни. Харків".

Вам дуже добре вдаються ролі антигероїв. А як вам роль борця за справедливість?

Насправді, ніякої різниці, крім способу досягнення мети, між антагоністом і героєм немає. І той, і інший вважає, що він має рацію, повинен зайняти посаду або отримати жінку. У негативного героя є свої цілі, своя мотивація, і щоб його зіграти, його потрібно виправдати і полюбити. Мені здається, позитивному героєві складніше. Йому потрібно боротися з бісами, які властиві й антагоністу, але той їх хоча б не стримує і не приховує.

Ваш герой не супермен. Його можуть поранити, йому може бути боляче. Вам імпонує ця роль?

Я абсолютно не люблю супергероїв. Якщо ми знаємо, що цей герой безсмертний і з ним нічого не станеться, ми йому не будемо співпереживати. Я завжди прошу наших асистентів по акторам, щоб негативні герої, бандити були страшніші, вищі, сильніші, ніж я. Якщо злочинець невеликий, тоді всім буде зрозуміло, що Гордієнко з ним легко впорається. У будь-якого Ахіллеса є своє слабке місце і ми повинні переживати, щоб стріла не потрапила йому в п'яту.

Нещодавно ваш партнер Богдан Юсипчук сказав в інтерв'ю, що ви йому допомагаєте, підказуєте як поводитися зі зброєю. До вас часто звертаються за допомогою?

Актори знаходяться всі на одній планці. Якщо на майданчику складається колективна робота, то і тобі можуть підказати, і ти можеш допомогти. Добре, коли говорять «фільм вийшов хорошим». Погано, якщо скажуть «ось цей актор зіграв добре». Повинен бути ансамбль. У нас він склався, і я можу абсолютно не замислюючись, як на це подивиться мій партнер, сказати: «Богдан, ось тут потрібно зробити так» або «Сергій, спробуй по-іншому». Вони мені можуть так само з чимось допомогти.

"У віршах я завжди щирий", – Артем Позняк

Наскільки легко вам все дається на майданчику?

Спочатку завжди є етап, коли група притирається одне до одного. Зараз ми вже команда, у нас все поставлено на конвеєр і кожен знає свій фронт роботи. Атмосфера на майданчику прекрасна, робоча, ми готові до будь-яких складнощів.

Чому, на вашу думку, глядачі повинні дивитися «Ментівські війни. Харків»?

Насправді, сама ідея серіалу проста і геніальна. Це боротьба ментів з ментами, ангелів з грішними ангелами. Це не боротьба міліції зі злочинцями, як в інших серіалах.

Ідею про продажну міліцію всі сприймають поверхнево – серіал про ментів, отже будуть бандити, кримінал. Тут ідея в зворотному. Гордій і його команда – це не просто хлопці, які думають по-іншому. Це та совість, яка сидить у голові продажного міліціонера. Коли рука тягнеться до грошей, а совість каже «ні».

Дивіться серіал "Ментівські війни. Харків" з понеділка по четвер о 20.30 на 2+2.

Всі фанати кримінальних історій зможуть побачити, як розгортатиметься сюжет у новому місті, з новими людьми та злочинами, які доведеться розкривати розумним слідчим. Особливо важко їм даватимуться справи, у яких замішані «перевертні у погонах» – співробітники структур, які мали б захищати громадян, а не навпаки.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС

Про зруйновану Каховську ГЕС, яка утримувала одне з найбільших водосховищ Європи…

Загадкове зникнення екіпажу судна «Марія Целеста» понад століття тому: нова теорія розвитку подій
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна
Закуповували зерновози та суховантажі: росія ще з 2021 року готувалася до викрадення українського зерна

Але, на відміну від 30-х-40-х років 20 століття, кремлю не вдалося приховати свої злочини…

Кремлівський міф про «замерзаючу Європу» розбився вщент: Україна досягла енергетичної незалежності
Кремлівський міф про «замерзаючу Європу» розбився вщент: Україна досягла енергетичної незалежності

Вперше ми здійснили опалювальний сезон за рахунок власних ресурсів…

Читати більше