Ольга Матешко: "Цікава роль – чим не привід для трансатлантичного перельоту"

Гвардія-2
Ольга Матешко:
Поширити в соціальних мережах:

Заслужена артистка України в ексклюзивному інтерв'ю для Високого Замку розповіла про свою героїню у фільмі

У продовженні військово-патріотичної драми про перших добровольців, які вступили до лав Нацгвардії, глядачі побачать також і Ольгу Матешко, культову актрису театру та кіно, мати режисера Олександра Ітигілова-молодшого.

"Моя героїня – вихователька в дитячому будинку на території, яку захопили бойовики. Вона – саме уособлення турботи про дітей, віддана своїм вихованцям. І ось на її очах світ цих і так уже знедолених діток руйнується ще більше. У містечку починається безлад. І, щоб врятувати дітей, їй доведеться зробити нелегкий вибір", – ділиться артистка.

На зйомки "Гвардії" Ольга Миколаївна прилетіла просто з США, де живе з середини 90-х років. "Взяти участь у зйомках мені запропонував режисер фільму Олексій Шапарєв ще рік тому. На той момент сценарію я не читала, але відразу погодилась, бо є таке поняття, як "довіра до режисера", – розповідає Ольга Матешко. – Олексієві я довіряю. Він хороший і як людина, і як професіонал, з ним чудово працюється. Олексій взагалі дуже уважно ставиться до акторів, які у нього працюють. Такі дрібнички, знаєте, створюють дуже довірливу атмосферу у кадрі. На зйомки я справді прилетіла зі Сполучених Штатів. Але ж хіба можна знайти кращий привід для трансатлантичного перельоту, ніж цікава роль".

Славу Ольга Матешко здобула завдяки участі у фільмі Леоніда Бикова "В бій ідуть лише "старики", де вона зіграла Зою, пілота нічного бомбардувальника. Багато років потому артистка знову на знімальному майданчику разом з один із колег по легендарній стрічці, Вано Янтбелідзе. "Було дуже приємно зустрітися із Вано. Він – втілення грузинського характеру, яскравого гумору, харизми, гостинності. Я ніколи не забуду того блискучого акторського складу, який був зібраний для цього фільму. Найсумніше – більшості з них вже немає. Але моя повага до акторів "В бій ідуть лише "старики" безмежна, – каже Ольга Матешко, та пригадує: – Леонід Федорович Биков був чудовою людиною, справжнім майстром своєї справи, ненав'язливим, уважним, дуже добре розумів акторів. З Леонідом Федоровичем було легко. Мабуть, тому й знімалося легко, іноді з двох дублів. Скільки б разів я не переглядала цю стрічку (а разів 50 це було точно), щоразу переживаю кожен кадр. Це і є справжнє кіно.  Коли фільм вийшов, ми дуже багато з ним їздили країною. І я не знаю іншої картини, яку б так тепло сприймали глядачі".

"Найважче, найскладніше в акторському житті – чекати на роль. Нічого немає для актора важчого, ніж очікування пропозиції. Ніякі складнощі на знімальному майданчику, ніякі трюки з цим не зрівняються. Не працювати – це справжнє випробування", – переконана артистка.

Прем'єра першої частини "Гвардії" відбулась на каналі 2+2 23-го травня 2015 року. На сьогодні "Гвардія" є найбільш рейтинговим серіалом 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Фільм про Трампа та нова робота Йоргоса Лантімоса: Каннський кінофестиваль оголосив цьогорічну програму
Фільм про Трампа та нова робота Йоргоса Лантімоса: Каннський кінофестиваль оголосив цьогорічну програму

77 Каннський кінофестиваль оголосив свою програму. Київстар ТБ зібрала найважливіше…

Кремль настільки боїться викрадених ним українських дітей, що створив окремий орган контролю над ними
Найдавніші скам'янілості Homo erectus, яким 2 млн років, знайшли у Кенії: що це означає для науки?
Найдавніші скам'янілості Homo erectus, яким 2 млн років, знайшли у Кенії: що це означає для науки?

Вони жили неподалік від стабільних водойм та відкритих середовищ, що свідчить…

За кадром детективів: як судмедекспертиза у кіно відрізняється від реальності?
В Туреччині знайшли рідкісний римський саркофаг зі знаком «мальтійського хреста»
Читати більше