Для зйомок "Гвардії" зброю та техніку привозили з передової

Для зйомок "Гвардії" зброю та техніку привозили з передової
Поширити в соціальних мережах:

В основі сюжету військово-патріотичної драми - історії реальних людей.

Перший вітчизняний патріотичний серіал, який відкриває нову сторінку в історії українського телебачення - це все про "Гвардію", яка з'явиться цієї суботи в ефірі телеканалу "2+2", йдеться у сюжеті ТСН на "1+1".

В основі сюжету "Гвардії" - історії реальних людей. Майданчиком для акторів став справжній полігон та військова частина у Василькові, а зброя та техніка потрапляли в кадр прямо з передової.

"Приїжджаємо дивитися якусь техніку, а там стоїть БРДМ невеликий. Страшно стало, тому що ця броня з мій палець завтовшки — уся від "калаша", від осколків. І ти стоїш і розумієш, що три-чотири дні тому ця машина була в бою", - розповідає режисер "Гвардії" Олексій Шапарєв.

Головні ролі виконали актори Ахтем Сеітаблаєв, Дмитро Ступка та колоритний грузин Вано Янтбелідзе, якого прославила стрічка "У бій ідуть лише "старі". Досвідченого військовика на прізвисько Дід, який перетворює цивільних на справжніх розвідників, зіграв Олексій Горбунов. Актор каже, ось де йому стала в пригоді служба в армії.

"Я півтора роки, по-перше, в Радянській армії був. Тому що я вчився після інституту, пішов служити. Так, допомогло. Тому що "учебка" у мене була справжньою. Півроку "вигрібав" як усі радянські солдати", - розповідає Олексій Горбунов.

Для Вікторії Токманенко, яка перевтілилась у "Гвардії" на польську журналістку, робота над проектом навіть додала наснаги, щоби пережити особисту драму.

"У мене мама в Маріуполі живе і мені ця тема дуже близька. Це така тема, що хотілося дуже показати з іншого боку, з нормальною боку, те, що відбувається у нас в країні", - каже акторка.

Досі ніхто з вітчизняних телевізійників не наважився переосмислити на екрані переломні події в країні. Та й фільмів про сміливих і відважних українців майже не було. Цілі покоління виросли на подвигах "чужих героїв".

"Ми сподіваємося, що інші підуть за нами, ми теж підемо далі. Це перша історія про добровольців, які у найбільш скрутний час стали на захист батьківщини", - каже Олександр Ткаченко, гендиректор групи каналів "1+1".

Військово-патріотична драма "Гвардія" з'явиться на телеекранах 23-го травня. Усі чотири серії стрічки чекають на вас о 20.00 на каналі "2+2".

Джерело: ТСН. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС

Про зруйновану Каховську ГЕС, яка утримувала одне з найбільших водосховищ Європи…

Загадкове зникнення екіпажу судна «Марія Целеста» понад століття тому: нова теорія розвитку подій
Читати більше