Захоплення селфі – ознака психічного розладу

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

Нова цифрова епідемія накриває планету. Зграї самозакоханих людей із телефонами в руках не на жарт лякають медиків. Вчені дедалі гучніше заявляють: селфі – це нездорова тенденція і початок серйозних психологічних проблем.

Фонтан Треві в Римі. Як і більшість знакових місць у світі, – ідеальна локація для селфіманів. Їх тут не злічити.

Та все це дівчата. Вони справжні нарциси. Зазвичай вони займають 90 відсотків кадру – самого фонтану або інших людей на таких селфі і не видно. Це як постер самої себе, який вони відразу завантажують в Інтаграм чи інші соцмережі.

Джакопо Ді Роса, турист

Ми просто хочемо бути ідеальними щомиті. Ми бачимо, який вигляд мають інші та завжди порівнюємо себе з ними.

Хелена Ді Хаммер, туристка

Здавалося б, невинна розвага. Та вчені б’ють на сполох. Надмірне захоплення селфі та соцмережами – прямий шлях до нарцисичного розладу психіки.

Якщо людина схильна до самозакоханості, користування соцмережами із акцентом на візуальну складову – посилює цю надмірну любов до себе. Всі ці лайки, коментарі під селфі – як дріжджі, на яких розростається нарцисична складова особистості.

Роберто Труцолі, професор Міланського Університету

Роберто Труцолі разом із колегами 4 місяці досліджував сотню молодих людей віком від 18 до 34 років. Завдання – з’ясувати, як змінюється особистість у соціальних мережах. Виявилося, ті хто регулярно постили селфі та інші фото себе – стали на 25 відсотків самозакоханішими. Вчені б'ють на сполох – з цим щось потрібно робити.

Передусім, це важливо для майбутнього. Наші діти чи не з пелюшок користуються цифровими технологіями. То нехай вони роблять це під наглядом дорослих. Раніше батьки грали з дітьми у Лего, тепер можна грати разом на комп’ютері, планшеті чи телефоні – важливо розділити цей момент разом.

Роберто Труцолі, професор Міланського Університету

У середньому учасники дослідження використовували соцмережі 3 години на добу. Деякі, утім, примудрялися висіти там по 8 годин!

Якщо ти не постиш усі ці селфі та ідеальні луки в Інстаграмі чи Фейсбуку, це ніби що ти взагалі робиш зі своїм життям. Деякі з моїх друзів так і кажуть – Дені, не бачимо твоїх фоток, в тебе що нічого не відбувається? Відбувається ще й як, просто мені не потрібно аж так часто повідомляти про це світу.

Даніель Дікі, туристка

18% молоді мають залежність від соцмереж та інтернету. Такі люди менше та гірше сплять, рідше правильно харчуються і займаються фізичними вправами, у них – підвищений рівень тривоги, пригніченості, погіршується пам’ять, увага, знижується імунітет. Вчені категоричні – це симптоми новітньої цифрової епідемії.

Більше дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше