Тернопільські водії маршруток вже другий день поспіль не виходять на роботу

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

Люди користуються тільки комунальним транспортом, який у ранкові години пік перетворюється на справжнє пекло. Навести лад взялися самі містяни, вони організували одразу два флеш-моби: пішки на роботу й підвезу.

Транспортний колапс у Тернополі триває вже четвертий день. З першого листопада тарифи на проїзд в громадському транспорті підняли майже вдвічі: до дев’яти гривень у маршрутках і восьми у тролейбусах. Два дні протестів змусили владу повернути старі ціни.

Утім мітинг на цьому не закінчився, тепер пікетують перевізники. Мовляв, грошей на пальне бракує.  Маршрутники сподівалися, що відсутність бусів на рейсах змусить усіх піти на компроміс. Та не так сталося як гадалося.

На три тисячі зарплати 9 грн маршрутка, то дуже не потянеш. А якості немає, нічого немає.

Тетяна, пасажир

Тернополяни масово пересіли на тролейбуси, пішли на роботу пішки і навіть організували новий флеш-моб «підвези» – водії пропонують свої послуги в фейсбуці або просто підбирають людей на зупинках. Такі дії називають відповідю на шантаж з боку перевізників. Побільшало замовлень і в таксистів.

Не можна сказати, що всі аж так от хватаються за таксі. Але взагалі трошечки більше, звичайно. Та й взагалі їздити по місту, то просто задоволення зараз. Вони ж не зважають ні на правила, ні що, вони просто лізуть тобі на голову. Ви бачите, які там вихлопи, за ним їхати неможливо.

Тетяна, водій таксі

Пасажири жартують, що за ці два дні «Тернопільелектротранс» погасив усі свої борги, бо тролейбуси переповнені цілий день.

Значно більше, але ми справляємося. Гляньте, яке чисте місто ніякого диму, ніякого забруднення.

Ольга Лема, водій тролейбуса

Сьогодні впродовж дня вирішити проблему в Тернопільській міській раді намагалася спеціальна транспортна комісія. Бо якщо не знайти  компромісу, транспортного колапсу в місті точно не уникнути.

Більше дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше