Шахраї використовують дитячі іграшки, щоб красти ваші дані

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

Популярні забавки – іграшкові тваринки – шпигують за своїми власниками. Все через вмонтований пристрій, що підключається до мобільного телефону. Саме через нього хакери крадуть дані і шантажують необережні родини.

Обережно, плюшевий ведмедик вашої дитини стежить за вами і передає приватні дані злочинцям.

Одразу кілька великих інтернет-крамниць оголосили про припинення продажів певних дитячих іграшок. І відкликали м’які інтерактивні іграшки Cloud pets, бо ті шпигують за своїми господарями.

Відмова продажу товарів, які ставлять під загрозу безпеку і приватність покупців – єдиний спосіб змусити виробників думати про можливі ризики. Натомість виробники продемонстрували, що не здатні оперативно реагувати на проблеми та критику.

Анжела Сессі, професор технологій Лондонського університету

Вперше про недоліки іграшки заговорили на початку 2017 року. З’ясувалося, мільйони голосових записів, які робить іграшка, зберігалися онлайн без захисту. Відомий випадок, коли за аудіозапис вимагали викуп. Згодом цей недолік виправили. Утім, більш серйозна перевірка встановила, що іграшка має купу інших прогалин у захисті. Виявилося, що за власниками іграшок можна слідкувати через неавторизований обліковий запис.

Будь-хто може під’єднатися до іграшки, коли вона активована. Це означає, що будь-хто за межами вашого будинку може під’єднатися до ведмедика та завантажити аудіо з мікрофону.

Арон Еберт, експерт з безпеки технологій

Ще одна знайдена проблема – додаток у іграшках самостійно перенаправляв ґаджети на сайти, домен яких зник. Тобто хакери використовують іграшку як помічника під час кібератаки на пристрої. Фактично цей додаток дає хакерам доступ до всього, що є у вашому телефоні.

Cloud pets – серія м’яких іграшок, у які вбудований мікрофон та динамік, який виступає у якості диктофона, на який можна записувати будь-що і викладати у мережу через додаток у смартфоні.

Більше цікавого дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше