Нью-Делі атакували банди голодних і нахабних макак

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

Тисячі макак атакували Нью-Делі! Тварини висмикують їжу, блокують рух транспорту та крадуть ґаджети. Проблемою перейнялися аж на державному рівні: парламент країни зібрався на засідання та постановив випустити на вулиці мисливців.

В Індії владу захопили мавпи! Банди голодних макак вештаються урядовим кварталом у Нью-Делі. Ба більше – почуваються тут за господарів. Хвостаті гангстери бігають вулицями, рвуть електролінії, атакують перехожих, залазять у кишені, відбирають їжу.

Ми не можемо спокійно поїсти. Якщо мавпи десь поруч, про їжу можна забути. А ще вони викрадають мобільні телефони та гучномовці.

Прінг Сінгх, співробітниця міністерства Транспорту Індії

Міністерський квартал окупували 5 тисяч мавп. У пошуках їжі вони прокрадаються до державних будівель і навіть до президентського палацу. Урядовці жаліються – непрохані гостізаважають робочому процесу, з офісів зникають важливі документи.

Мавпи крадуть їжу у перехожих. Трапляється, вони залазять у вікна і рвуть файли та документи.

Рагіні шарма, співробітниця МВС Індії

Можновладцям довелося найняти 40 мисливців за мавпами. Та макак не вбивають – лише лякають.

Представники племені каландарів полюють на мавп сотні років і мають свої хитрощі. Наприклад, зображають лангурів, яких макаки бояться.

Цими звуками ми імітуємо лангурів, щоб прогнати макак. Бо ті знають – так лангури кричать, коли вони сердяться або кличуть своїх родичів.

Гул Хан, мисливець за мавпами

Парламентарі навіть видали спеціальну постанову: в ній закликають мешканців столиці уникати зорового контакту із макаками та не наближатися до самок із дитинчатами.

Рішення проблеми – перестати годувати мавп. Взагалі. Бо в них в голові утворюється каша. Коли їх підгодовують, вони очікують, що так буде завжди. Не залишайте сміття. Бо годування та сміття – це неправильні сигнали для них.

Картік Сатьянараян, захисник тварин

В Індії мавп вважають священним втіленням бога Ханумана. Їх традиційно підгодовують їхніми улюбленими бананами та іншими ласощами. Утім індійці відзначають – сучасні мавпи неймовірно знахабніли. Тож чиновникам не залишається нічого іншого як озброюватись камінням і палицями. Так з'являються хоч якісь шанси дістатися роботи.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше