Чому в Ізраїлі автомобілісти, попри високі ціни на бензин, не переходять на газ

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

Країна, де літр бензину коштує майже 50 гривень, але автомобілісти навіть і не думають про газ, де на будь-якій заправці ви можете не брати в руки гаманець, а якість бензину дозволить проїхати на повному баку кілька десятків додаткових кілометрів.

По 50 гривень за літр бензину щодня витягає з кишені Геннадій. Чоловік вже шість років живе у Ізраїлі і за цей час жодного разу не заправлявся поганим пальним. Ба більше, бензин на задвірках тут кращий, ніж на більшості елітних українських АЗС.

Бензин здесь отличного качества. Никакие фильтра, никакие трубопроводы не засоряются, поэтому приходится их обслуживать только в соответствии тому графику, когда ты и должен обслужить автомобиль.

Геннадій Чернописький, місцевий

Це неабияк береже час, а він тут на вагу золота. Для тих, хто поспішає тут існує доволі цікавий спосіб оплати за пальне – в один клік.

Есть вообще бесконтактная заправка. Что это значит: датчик, который стоит на баке. Ты просто вставляешь пистолет, он считывает информацию о том, что твоя машина имеет право заправиться именно на этой заправке.

Геннадій Чернописький, місцевий

Проїхавши Ізраїль уздовж і упоперек ми майже не зустріли тут газових заправок. Таку альтернативу у цій країні навіть не розглядають, бо її вигода не очевидна.

У меня семья, у нас четыре человека. У нас есть Шкода Октавиа. В месяц мы выкатываем, со всеми поездками, куда б мы ни ездили, что б мы ни делали, у нас больше 400 шекелей не получается потратить на бензин. Если мы потратим 250-300 шекелей на газ, то на бюджете семьи это никак существенно не отразится.

Костянтин Пєвцов, місцевий

Окрім цього, встановлення газового обладнання коштує недешево. Для прикладу, встановлення ГБО на сучасну автівку коштує від 2500$, за середній термін експлуатації машини у 5 років, ця сума не відбивається.

Утім, всі, кому заправлятися надто дорого мають альтернативу: широка мережа громадського транспорту.

Більше дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше