Вербич: "Коли відчуваєш підтримку команди, все інше дається легше"

За що Вербич полюбив київський клуб, як йому вдається забивати головою при відносно невисокому зрості та що думає про конфлікт зі Степаненком під час останньої очної зустрічі Динамо та Шахтаря – дивіться в ексклюзивному інтерв’ю.

Беньямін Вербич виступає за Динамо менше року. Та його вже називають лідером київської команди. Він мав пропозиції з Італії та Великої Британії, та обрав Динамо.

У це складно повірити, але Беньямін Вербич виступає за Динамо менше року, таке враження, що він був у Києві завжди і завжди грав круто. Словенець найкраще придбання киян періоду Олександра Хацкевича.

Найбільше пропозицій у мене було з Італії. Також мав варіанти з Англії, я був готовий переїхати у топ-чемпіонат, але водночас відчував, що потребував розвитку у тактичному плані. Я подумав, що Динамо буде найкращим місцем для цього. 

Беньямін Вербич, півзахисник "Динамо"

Іноземцям постійно потрібен певний період адаптації в Україні. Іноді це триває пів року, іноді понад рік, а часом закордонні футболісти взагалі не можуть призвичаїтися до нашого футболу. Усе це точно не про Вербича. Він приєднався до Динамо у січні, у лютому вже грав, а у березні – забивав.

Гадаю, коли я переїхав до Києва, то був у найкращій формі у своїй кар’єрі. У Копенгагені я грав чудово, тому мені було легко адаптуватися тут. Лише у перший місяць на зборах мені було дещо складно, бо я не знав мови, не міг ні з ким поговорити. Однак, я одразу ж подружився з усіма. А коли ти відчуваєш підтримку у команді, усе інше дається легше. Ти можеш показати, ким ти є насправді.

Беньямін Вербич, півзахисник "Динамо"

Зріст словенця не перевищує 180 сантиметрів, однак це не завадило забити з повітря майже половину м’ячів цього сезону.

Коли ти забиваєш головою, насамперед ти маєш обрати правильну позицію. Не важливо, якого ти зросту. Найголовніше – це розрахувати час і опинитися саме там, куди летить м’яч.

Беньямін Вербич, півзахисник "Динамо"

Успіхи Вербича у Києві помітили у його рідній Словенії. На матчі Ліги націй із Норвегією Вербич вийшов у статусі капітана національної збірної.

Найважливіші спортивні події тижня, головні зірки міжнародного та вітчизняного футболу, а також ексклюзивні новини з-за лаштунків найцікавіших матчів – у програмі "Профутбол" на каналі 2+2.

Глядачі "Профутбол" можуть висловити свої коментарі або задати запитання експертам як у прямому ефірі, так і під час підготовки випуску. Електронна адреса редакції "Профутбол": profootball@1plus1.tv