Патрульні користуються недійсними драгерами

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

Українські суди скасовують виписані керманичам штрафи, зокрема за п’яне водіння. Патрульні по всій країні використовують пристрої, що фактично не пройшли сертифікацію.

Три місяці тому ДжеДАІ показували як п’яні водії у Сумах могли уникнути покарання через недійсні драгери місцевої поліції. Як виявилося, алкотестери без державної сертифікації використовують ще й патрульні Києва та Одеси. Схоже, це явище носить загальнонаціональний характер.

Врятувати свої водійські права може будь-хто із нетверезих водіїв, кого патрульні перевіряли на такому драгері. Бо тепер суд може скасувати виписані штрафи. В Одесі вже зареєстровано такий випадок.

Що робити, якщо драгер таки показав наявність алкоголю, а ви впевнені, що тверезі? Адвокати радять не погоджуватися із результатом і вимагати перевірку у лікарні.

ДжеДАІ надіслали запит у патрульну поліцію України із запитаннями: чому прилади досі не відповідають технічним вимогам та скільки таких недійсних драгерів узагалі? Відповідь ще не надійшла.

Та не варто їздити напідпитку. Адже патрульні використовують 8 різних моделей драгерів і сподіватися, що ви потрапите саме на несертифікований досить сумнівна лотерея. Тим паче, копи мають усі підстави перевірити вас у медзакладі, а тому уникнути покарання у водія під чаркою навряд чи вийде.

Більше новин дивіться у ДжеДАІ на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Кокаїн та тютюн в 3000-річних єгипетських муміях: звідки з’явились речовини, які, згідно офіційної версії, завіз Колумб?
Сонячне затемнення-2024: чому надзвичайники в деяких країнах попереджають запастися їжею, водою та пальним?
Футурологи впевнені – створивши штучний інтелект, людство зробило перший крок до самознищення
В центрі спекуляцій: пропаганда рф створила фейк, що «Україна має намір замінити Техас у складі США»
Уряд США оприлюднив свіжі кадри з НЛО: інопланетяни це чи ні?
Уряд США оприлюднив свіжі кадри з НЛО: інопланетяни це чи ні?

Що сказало управління з розв'язання аномалій Пентагону…

Шок! Першими у космосі побували нацисти?
Шок! Першими у космосі побували нацисти?

Ракету створив інженер з «Аненербе» …

Читати більше